Produljen rok za prijavu za energetsku obnovu višestambenih zgrada

S obzirom na iznimno veliki interes upravitelja i predstavnika stanara za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja kao Posredničko tijelo razine 1 danas je rok za podnošenje projektnih prijedloga produžilo do 31. siječnja 2017. godine u 23:59h.

Zbog velikog broja projektne dokumentacije zaprimljene na provjeru, odnosno čak 577 projektnih prijedloga, stručnjacima Fondovog Sektora za energetsku učinkovitost je potrebno dodatno vremensko razdoblje, kako bi se osigurao temeljit i kvalitetan pregled svih pristiglih prijedloga. Do sad je pregledano prvih 300-tinjak zaprimljenih prijedloga, na temelju čega je upraviteljima dostavljena uputa što trebaju korigirati ili nadopuniti u projektima. Dodatno vrijeme ostvareno ovim produženjem roka, prijavitelji će moći iskoristiti za predložene korekcije, kako bi do zatvaranja Poziva ‘Energetska obnova višestambenih zgrada’ projektne prijedloge upotpunili te pravovremeno pribavili Izjavu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o spremnosti projekta.  Fondov Sektor za energetskiu učinkovitost je do sad izdao 150 Izjava o spremnosti projektnog prijedloga te će, unatoč produljenju roka za prijavu, i ovaj vikend raditi od 10 do 18 sati kako je i najavljeno, dok će na sam dan zatvaranja poziva raditi od 8:00 do 23:59 sata. Pregledavat će se dokumentacija, izdavati Izjave o spremnosti, a najavljeni su i dolasci upravitelja s projektima spremnima za prijavu.

Apeliramo na sve zainteresirane prijavitelje da što prije dostave nadopunjenu dokumentaciju, kako bi se njihovi projektni prijedlozi mogli finalizirati i predati na daljnju evaluaciju. 

 

Poštovani,

zbog produženja roka za zaprimanje projektnih prijedloga do 31. siječnja 2017. godine u 23:59h, prilagođava se i radno vrijeme Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za primanje stranaka vezano uz Poziv.

Fond će izvanredno ovaj vikend, ali i u subotu 28. siječnja i nedjelju 29. siječnja raditi od 10:00 do 18:00 sati, a na sam dan zatvaranja Poziva u utorak 31. siječnja od 8:00 do 23:59 sati, odnosno do trenutka zatvaranja Poziva.

Za sve upite slobodno se obratite na vsz.eu@fzoeu.hr

prezeto sa fzoeu.hr