OTVOREN JAVNI POZIV: Pilot projekt ‘Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja 4c1.1’

 

Dana 9. srpnja 2015. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja otvorilo je Javni poziv „Pilot projekt: Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Poziv se odnosi na podnošenje prijava za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za projekte energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora u kojima se obavljaju javne djelatnosti odgoja i obrazovanja.

Za ovaj Poziv osigurano je 4.500.000,00 kn bespovratnih sredstava te iznos bespovratnih sredstava (potpora) po pojedinačnom projektu, od ukupno prihvatljivih troškova, iznosi 100%, i to iz dva izvora –  iz Europskog fonda za regionalni razvoj (iznos bespovratnih sredstava od 85% od prihvatljivih troškova) i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (iznos bespovratnih sredstava od 15% od prihvatljivih troškova).

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektnom prijedlogu iznosi 5.000,00 kuna, a najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 200.000,00 kuna.

Prema Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., za promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije Republici Hrvatskoj je na raspolaganju 311 milijuna eura iz europskih i strukturnih investicijskih fondova (ESI), a od toga 211 milijuna eura za smanjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora .

Također, valja napomenuti kako se u svrhu edukacije potencijalnih prijavitelja, počevši od 1. srpnja 2015., svaku srijedu u prostorijama MGIPU organiziraju radionice vezane uz danas otvoreni Javni poziv, kao i uz nedavno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga za „Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Sve informacije i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na www.strukturnifondovi.hr  ili na poveznici:

Javni poziv

Preuzeto sa mgipu.hr